Zingen en de liefde voor muziek is mij met de paplepel ingegoten. Muziek vind ik leuk zolang ik als mij kan herinneren. Op mijn twaalfde zat ik dan ook al in een gospelbandje. Omdat zij percussie nodig hadden ben ik naast het zingen ook percussie gaan spelen en later drums.

1985-1990

In deze periode heb ik in diverse bands gedrumd zoals Mission Impossible en Roseheart. Met deze bands heb ik veel opgetreden en werd het voor mij duidelijk dat muziek maken en optreden een van de belangrijkste dingen in mijn leven zou worden. Ook als ik niet die wereldberoemde drummer zou worden…

1990-2000

Dat werd ik dan ook niet. In 1990 heb ik het drummen definitief verruild voor zang en gitaar. Vanaf 1990 tot 2000 vormde ik samen met Frank Kooijman het akoestisch gitaarduo met de foute naam: BO&KO en onder die naam hebben we 10 jaar lang met succes heel veel gespeeld. De kracht was zonder meer de tweestemmige samenzang. Het repertoire bestond vooral uit covers van The Beatles, Crosby Stills Nash and Young, Simon and Garfunkel en verder ontelbare hits uit de moderne muziekgeschiedenis. Zeg maar een bloemlezing uit de huidige Top2000 van radio 2. Uit dit duo ontstond de akoestische band ORANJERATS. Het repertoire was min of meer vergelijkbaar en ook hiermee heb ik veel opgetreden en ervaring opgedaan.

Van jongs af aan heb ik ook altijd mijn eigen nummers geschreven. Soms solo soms in een band. In 1994 richtte ik de band Funny Faces op, hiervoor schreef ik alle nummers. In 1996 ging deze band helaas al weer uit elkaar

2000-2008

Sinds 2000 treed ik op als akoestisch duo met Michel Buurmeester, vergelijkbaar qua repertoire met BO&KO. Dit duo is te boeken als Martin & Michel.Rond dezelfde tijd ontstond de band BRATT.BRATT was een stevige rockband waarin uitsluitend eigen werk gespeeld werd. Met BRATT hebben we de finale gehaald van de Rob Acda Award, de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland en vele leuke optredens gehad.

2010 - ……..

In 2010 is BRATT in dezelfde bezetting verder gegaan onder de naam B-Four. Met B-Four spelen we uitsluitend covers. Van de jaren zestig tot nu. Neem een kijkje op de site van B-Four In de toekomst blijft het maken van muziek een belangrijk onderdeel van mijn leven. Dit betekent doorgaan met B-Four en het duo Michel en Martin. Daarnaast waar mogelijk solo optreden omdat ik het nu eenmaal fantastisch vind bekende en mooie liedjes te zingen voor publiek.

“Hey Hey, My My, rock and roll can never die” (Neil Young)